Ebben a cikkben bemutatjuk egy már kidobásra ítélt antik ülőgarnitúra újjávarázsolásának a történetét. Körbejárjuk az ülőgarnitúra történetét, hogy milyen állapotban került hozzánk, és hogy milyen okból kifolyólag kerülhetett ilyen rossz állapotba.

Antik ülőgarnitúra felújítás előtt

1920-ban készült, prémium bőr ülőgarnitúra, amely szülői örökség volt. Az ülőgarnitúrát eredeti pull up bőr borította, amely szakadozott, kiszáradt és kemény volt, teljesen tönkrement az idő folyamán.

Hagyományos kárpitozási technikával készült, lószőrrel és szalmával tömve. A szép, faragott fa részek is nagyon rossz állapotban voltak.

A megrendelők szerették volna eredeti állapotába visszaállítani a garnitúrát, viszont már modern anyagokat is felhasználva, mint például az üléshez használható komfort habok, amelyek még tartósabbá és kényelmesebbé tehetik az ülőgarnitúrát.

Kárpitanyag kiválasztása

Az ülőgarnitúrához használt anyag kiválasztása ebben az esetben is a bemutatótermünkben történt. Az árat és a karaktert mérlegelve válogattunk a különböző bútorbőr típusokból. Elvetettük az antik ülőgarnitúrához eredetileg is használt pull up bőrtípust, mivel ez egy igen kényes, nagy odafigyelést igénylő anyag.

Végül megtaláltuk a legmegfelelőbb bőrtípust, egy antik hatású, szép, sima felületű, magas kopásállósággal rendelkező bőrt, amelynek tisztítása is jóval egyszerűbb, mint a pull up bőröké.

A kiválasztott bőr tökéletesen illik az ülőgarnitúra és az otthoni berendezések stílusához és az ára sem olyan magas, mint a pull up bőröké, de azért az átlagtól ez is drágább árkategóriába esett. Persze ez egy olyan bútor volt, ami meg is érdemelte a ráfordítást.

Ülőgarnitúra felújításának menete

Ennek az ülőgarnitúrának a felújítása a szokásos két hét helyett hat-hetet vett igénybe, mivel rengeteget kellett dolgoznunk, hogy a vázat tökéletes állapotba hozzunk.

Ezen kívül a szivacsokat is meg kellett 3D-re formázni, amelyet nekünk kellett megtervezni.

Komoly kihívás elé állított minket ennek az antik bőr ülőgarnitúrának a felújítása, de aprólékos munkával szép eredményt értünk el, és megsokszoroztuk ennek a kidobásra ítélt ülőgarnitúrának az értékét.

A végeredmény

A sok aprólékos munka és odafigyelés, valamint a jó anyagválasztás meghozta a gyümölcsét. A képek önmagukért beszélnek.

Nem egyszerűen csak felújítást végezünk ennek az ülőgarnitúrának az esetében, hanem értéket teremtettünk. Egy budapesti polgári lakás gyöngyszeme lett ez a közel 100 éves darab a megrendelő nagy örömére.

Az ülőgarnitúra felújítási költségei magasabbak voltak az átlag felújításokhoz képest, de így is „csak” egy középkategóriás új bőr ülőgarnitúra telt volna ki az összegből. A felújított ülőgarnitúra mostani értéke jóval magasabb lett, mint amennyit a felújításra költött a megrendelő, tehát ez a felújítás is egy jó befektetésnek bizonyult.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.