Bútor kárpitozás, teljes és részleges kanapé áthúzás

Kárpitozott bútor áthúzás, bőrbútor javítás és újra kárpitozás

Szeretett bőrbútorát megtépázta a hosszú évek használata, de nehezen válna meg tőle?

Új bútor vásárlását tervezi, de érzelmi szálak kötik a mostani megkopott, elhasználódott kanapéjához, foteléhez, ülőgarnitúrájához?

Mit szólna hozzá, ha nem kellene megválnia jelenlegi kedvenc modern vagy antik bútorától, és tovább élvezhetné a jól megszokott kényelmet, egy teljesen megújult külsővel?

Bútor kárpitos mestereink célja, hogy az Önnek kedves bútort megmenthessük a lomtalanítástól, és újjá varázsoljuk, hogy még sok éven keresztül élvezhesse kanapéja kényelmét.

Kifizetődő a bútor javítás?

Ülőgarnitúra, kanapé kárpitozásra többnyire két okból kerülhet sor. Az első, hogy a tulajdonost érzelmi szálak fűzik egy bőrbútorhoz, így nehezen válik meg tőle. A másik gyakori ok, hogy szeretnék elkerülni egy új bútor árának kifizetését, és így a gazdaságosabb újrakárpitozás mellet döntenek.

Ennél a pontnál viszont fontos tudnia, hogy nem minden esetben lehet megspórolni egy új bútor árát egy kanapé újrakárpitozással. 

Természetesen teljes mértékben alkalmazkodunk az Ön igényeihez, de a közös cél, hogy lehetőleg az újrakárpitozást követően ne kelljen egy jó ideig hozzányúlni kanapéjához, és sokáig élvezhesse kényelmét. Éppen ezért az esetek nagy részében olyan bőrt, műbőrt, szövetet esetleg bőrhatású textilanyagot szoktunk javasolni, ami jóval tartósabb, mint ami tönkrement a kanapéján.

Ezek a kárpitanyagok drágább árkategóriát képviselnek, viszont sokkal tartósabbak, időt állóbbak. Hosszabb távon, 5-10 éves távlatban, ár-érték arányban és költségben is ez a legolcsóbb megoldás.

Gondoljon csak bele. Újrakárpitozzák kanapéját egy olcsóbb kárpitanyaggal. Ezzel igaz, hogy egy nagyobb összeget megspórolhat, viszont ha az újrakárpitozást követő 2-3 éven belül újra megrepedezik a bútorkárpit, kifakul, megszakad, akkor ugyan úgy ki kell fizetnie az újrakárpitozást, a kanapé elszállítását és visszaszállítását.

Egy szó, mint száz, hosszútávon sokkal jobban jár, ha kicsit többet áldoz az újrakárpitozásra, egy tartósabb, ellenállóbb bőrből vagy szövetből, és ez által akár 10-15 évig is zavartalanul használhatja kanapéját, ülőgarnitúráját vagy épp kedvenc fotelét.

Várjuk megkeresését elérhetőségeinken

Bútorkárpitozási lehetőségek

Részleges újrakárpitozás

Felső rész újrakárpitozás

Teljes újrakárpitozás

Referencia munkáink

Kérjen egyedi árajánlatot ülőgarnitúrája, kanapéja teljes vagy részleges kárpitozására

Kárpitozás árak

A kárpitozás árát főként az Ön igényei határozzák meg. A legdrágább értelemszerűen a teljes kanapé felújítás, ami során nem csak új kárpitot kap a kanapé, hanem a szivacsok és a vázszerkezet is teljesen megújul, gyakorlatilag egy teljesen jó bútort kap kézhez. Bár ez a legdrágább megoldás, de hosszútávon, ár-érték arányban ezzel járhat a legjobban.

A teljes kanapé áthúzás, újrakárpitozás ára nagyban függ a kiválasztott kárpitanyag minőségétől. Éppen ezért egy műbőr ülőgarnitúra felújítása során, csak magas minőségű, tartós műbőr típusokkal dolgozunk, hogy Önnek ne kelljen 3-4 évente újrakárpitoztatni ülőgarnitúráját.

Amennyiben egy nagyon silány minőségű kárpit található a bútoron, és szeretné, hogy az újrakárpitozást követően tartós, időtálló bútort kapjon, akkor akár az is megeshet, hogy drágább lesz az újrakárpitozás, mint a kanapé eredeti ára, viszont ebben az esetben fontos tudnia, hogy egy sokkal tartósabb, nagyobb kopásállósággal rendelkező bútort kap majd, ami messze tartósabb lesz, mint az eredeti bútor új állapotában.

A részleges újrakárpitozás ár-érték arányban talán a legrosszabb választás, mivel ebben az esetben a bútor egy részét kell csak újrakárpitozni, viszont a kárpitozott felülettel nem egyenes arányban csökken a munkadíj.

Miért?

Mert bár a bútor csak egy kisebb részét kell javítani, újrahúzni, de a szabásától, szerkezeti felépítésétől függően gyakran megesik, hogy az egész kanapét meg kell bontani, hogy a sérült részhez hozzáférhessünk csakúgy, mint a teljes kanapé áthúzás esetében.

A fenti okok miatt a részleges kárpitozásnál számolni kell azzal is, hogy a felújított rész el fog ütni a bútor többi részétől, még akkor is, ha pont ugyan azzal a kárpitanyaggal dolgozunk. Ugyanis a kanapé használatából adódó szennyeződések, UV sugarak, akarva-akaratlanul kikezdik a bőr színét.

Minden bőr, műbőr és szövet gyárnál van egy megengedett színtolerancia, azaz minden legyártott kárpitanyagnál előfordulhat árnyalatnyi színeltérés.

Ebben az esetben a kanapé újrakárpitozását egységesen javasoljuk, azaz ha megsérül a háttámla egy része, akkor érdemes az egész háttámlát újrakárpitozni, ha csak az egyik karfa sérült, akkor is javasolt mindkét karfát újrakárpitozni, hogy egységes maradjon a kanapé megjelenése, és színvilága.

Minél nagyobb a kárpitozási munka fajlagosan annál gazdaságosabb és kifizetődőbb. Kisebb javításoknál számolni kell a színeltéréssel, és hogy az összehatás nem lesz annyira megnyerő, egységes. Ilyen esetekben kompromisszumot kell kötni, egy teljes kanapé áthúzás viszont nem jár lemondásokkal, kompromisszumokkal.

A munkadíj tekintetében nincs nagyságrendi különbség egy teljes felújítás, és egy újrakárpitozás vagy részleges újrakárpitozás esetében, mivel minden esetben szét kell szedni a kanapét, és újra is kell kárpitozni. Fokozottan igaz ez azokra a kanapékra, ülőgarnitúrákra, amelyek karfái, ülései nem szerelhetőek, azaz nem lehet csak egy elemet lebontani a kanapéról, mivel minden össze van varrva, és így le kell bontani a teljes kárpitozást, ahhoz hogy hozzáférjünk a sérült részekhez.