Hogyan állíthatjuk helyre bőrbútorunk eredeti állapotát?

Bármennyire is tartós és elegáns egy újonnan vásárolt bőrbútor, az idő vasfoga bizony lakásunk kedvenc darabját sem kíméli. Egy idő után így elengedhetetlenné válik a bőrbútor alkatrészek megjavítása, illetve szükség esetén a garnitúra teljes felújítása.

Sajnos azonban egy szétszakadt ülőfelületű bőrbútor láttán sokan inkább újat vesznek a régi helyett, pedig a garnitúra áthúzásával vadonatújjá is varázsolhatnák lakásuk értékes darabját.

Ha ugyanis idejében helyreállítjuk eredeti állapotát, akkor nem kell lemondanunk a megszokott bútorról. A generációkra tervezett bőrbútor így valóban évtizedeken át szolgálhat bennünket.

Milyen javítási munkákat végeznek a bútorokon?

A LEATHER-EXPRESS Kft. 25 éves tapasztalattal rendelkezik a ülőgarnitúrák, bőrbútorok javításában. Cégünknél bármilyen kárpitozott bútort, használt ülőgarnitúrát vagy széket megjavíttathat, illetve valódi bőrrel vagy bútorszövettel kárpitoztathat.

Hogyan végzik a bőrbútorok javítását?

Az eredeti állapot helyreállítása során elsődlegesen a bőrkárpit javítása, illetve cseréje történik, ám igény szerint az elhasználódott szivacsokat, valamint tömőanyagokat is kicseréljük.

Szükség esetén az ülőfelületekbe és az ágygépbe való matracok cseréjét, illetve a vázszerkezet, valamint a rugózat javítását is vállaljuk. Ilyenkor az elvégzett munkákra egyedi árkalkulációt készítünk.

Milyen előnyökkel jár a bőrbútor teljes kárpitozása?

Ha azt szeretnénk, hogy lakásunk kedvenc darabja újból a régi pompájában ragyoghasson, akkor érdemesebb teljesen áthúzhatnunk a garnitúrát. Igaz ugyan, hogy ez a megoldás költségesebb, ám a garnitúra teljes áthúzásával bőrbútorunk gyakorlatilag vadonatúj külsőt kaphat.

A klasszikus darabok míves fából készült szerkezetének megőrzése vagy a garnitúra által nyújtott megszokott komfort ugyanakkor szintén indokolhatja a bőrbútor teljes kárpitozását. Az értékesebb bőrbútorok esetén – amelyek rendszerint sokkal jobb minőségű anyagokat tartalmaznak a 100-200 ezer forintos garnitúrákhoz képest – pedig mindenképpen érdemes ezen megoldást választanunk.

Végeznek részeleges áthúzást is?

Igen. Van arra lehetőség, hogy például csak a karfa vagy az ülőlapok bőrkárpitját cseréljük.

Ebben az esetben olyan bőrt választunk, amely az eredeti anyag színét a lehető legjobban megközelíti. Jó tudni ugyanakkor, hogy részleges áthúzás esetén a javított rész színe nem fog teljesen megegyezni a bőrbútor eredeti színével.

Műbőrrel vagy szövettel való javítást, áthúzást is vállalnak?

Mi, a LEATHER-EXPRESS-nél a garnitúrák kárpitozása, áthúzása során nem csak valódi bőrt használunk. Magas minőségű olasz importból származó PU és PVC alapú műbőrökkel és hagyományos illetve mikroszálas bútorszövettel újrahúzhatjuk ülőgarnitúráját.

Bátran ajánljuk ugyanakkor a valódi bőr használatát, hogy otthonunkban megtapasztalhassák ezen anyag nyújtotta komfortot és eleganciát. Bármely választott bútorkárpithoz technikai adatlapot is mellékelünk, melyek garantálják az adott kárpit megbízhatóságát.

Mennyibe kerül bőrbútorunk javítása?

Otthonunk értékes garnitúrájának felújítását nem csupán a kényelmi szempontok, hanem a takarékossági megfontolások is indokolhatják. Legtöbbször ugyanis jóval olcsóbb megjavíttatnunk a bőrbútort, mint újat vennünk helyette.

Ha pedig lakásunkban drágább garnitúra található, akkor még a prémium kategóriába tartozó bőrökkel való kárpitozás is kifizetődő lehet számunkra. Nézzük most a számok tükrében, mennyibe kerül a bőrbútor eredeti állapotának helyreállítása.

A garnitúra javítási költsége alapvetően három tényezőből áll:

R

az anyagköltségből

R

a munkadíjból, valamint

R

az egyéb javítások, illetve szolgáltatások költségéből

A bőrbútor felújításának anyagköltsége a munka során felhasznált anyagok mennyiségétől és árától függ, melynek számítása mindig egyedi felmérés alapján történik.

Bőrtípusok – Normáltól a prémium kategóriáig

A LEATHER-EXPRESS Kft.-nél sokféle bútorkárpit közül választhatunk, melyek különböző színvilágú és karakterű bőröket, műbőröket és szöveteket tartalmaznak. Cégünk kínálata több ezer terméket foglal magában. Ezekről részletesen a butorbor.hu oldalon keresztül tájékozódhatunk.

Általánosságban elmondható, hogy minél többe került a bőrbútor, annál többet érdemes áldoznunk a felújítására is. A kisebb értékű – 200-300 ezer forintos – garnitúrákat, nem mindig gazdaságos felújítani. A felújítás megegyezhet esetleg meghaladhatja az eredeti árát a bútornak.

A közepes árfekvésű bútoroknál már minden esetben gazdaságos a felújítás. A milliós értékű bőrbútornál ugyanakkor ne mondjunk le az igazán minőségi anyagokról!

Ezen bőrbútorok eredeti állapotának helyreállítása ugyanis még a csúcskategóriát képviselő bőrök segítségével is olcsóbban megvalósítható, mintha új garnitúrát vásárolnánk.

Kárpitozás – Borítson minden bútort valódi bőrkárpit!

A bőrbútor javítása során az elvégezett munka díja a garnitúra típusától függ. Minél nagyobb felületet kell áthúznunk, vagyis újra kárpitoznunk, annál nagyobb munkadíjjal számolhatunk.

Egyéb költségek – Bármilyen javítást elvégzünk!

Az egyéb javítási, illetve szállítási költségek megállapítása egyedi felmérés alapján történik.

A LEATHER-EXPRESS Kft. igény szerint házhoz szállítja az elkészült bőrbútort, illetve vállalja a garnitúrák alkatrészeinek cseréjét, megjavítását is. Ezeket a többletszolgáltatásokat vásárlóink külön díjazás ellenében vehetik igénybe.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.