Pezsgő harmónia bőrbútorok segítségével – Ismerkedjünk meg az eklektikus stílusú lakberendezéssel

Az eklektikus stílusú lakás enteriőrjének kialakítása során lényeg az összhang és az egyensúly megtalálása. Az ízlésesen kialakított eklektikával egyszerre teremthetünk harmóniát és pezsgést otthonunkban.

Ha pedig ennek létrehozásában a bőrbútorok is szerepet játszanak, akkor nem lesz nehéz dolgunk, hiszen ezek a garnitúrák már önmagában is méltóságot sugároz és egyensúlyt kölcsönöznek lakásunk számára.

Újszerű otthonok

Az eklektikus stílust eredetileg az építészetben kezdték el alkalmazni és 19. századi megjelenése óta lényegében töretlen népszerűségnek örvend. A színek és anyagok használatának szabadsága ugyanis páratlan lehetőséget tartogatott valamennyi művészet számára.

Napjainkban az eklektika a lakberendezésben, elsősorban időben távoli stílusok kombinációját jelenti. Legyen szó az uralkodó hatású klasszikus vagy éppen a könnyedebb atmoszférát keltő modernebb modellekről az eklektikus stílust valamennyi bőrbútornál alkalmazhatjuk.

Sokféle színek

Bár az eklektikus stílusnak alapvetően nincsen meghatározó színvilága, a megfelelő színkombinációk használata kulcsfontosságú szerepet játszik lakásunk enteriőrjének kialakításában. Mivel a rengeteg árnyalat láttán nagy a kísértés, hogy ezek kombinációját korlátok nélkül használjuk, így a rosszul értelmezett eklektika következtében könnyen kaotikus kép alakulhat ki lakásunkról az otthonunkba látogatók számára.

Az egyensúly megteremtése érdekében ezért az eklektikus otthon kialakítása során célszerű a szoba színvilágát három különféle szín köré csoportosítanunk.

Az alapszín mellé, amely lehet akár a bőrbútor színe is, így a kiegészítők számára két másik árnyalatot választunk. Ezek együttesen alkothatnak egységes színvilágot is, de csodálatos enteriőrt hozhatunk létre kontrasztos árnyalatok alkalmazásával.

Az eklektikus stílus lényege ugyanis a figyelemfelkeltés, így ha megfelelő számú árnyalatot választunk, akkor a káosz helyett képesek leszünk újszerű és merész hatást elérni lakásunkban.

Változatos egyensúly

Mivel az eklektikus stílusban berendezett otthonoknál a bőrbútor nem feltétlenül válik lakásunk központi darabjává, így a színek, illetve a különféle kiegészítők használatával befolyásolhatjuk a garnitúra helységben betöltött szerepét.

A modern bőrbútorokat így a sötétebb színű kiegészítők használatával tehetjük hangsúlyosabbá, míg a klasszikus bőrbútorok dominanciáját világosabb árnyalatú dekorációkkal ellensúlyozhatjuk.

A bőrbútoron elhelyezett takarók, párnák, stb. segítségével így a garnitúra közvetlen környezetében teremthetjük meg az összhangot, míg a szobában levő gyertyák, valamint egyéb dekorációknak köszönhetően a bőrbútor tágabb környezetének adhatunk új értelmezést.

Kontrasztos formák

A formák tekintetében az eklektikus otthonok berendezésénél törekedjünk a kontrasztos hatás elérésére. Egy lágy ívű klasszikus Maldive bőrbútorhoz így válasszunk szögletes kiegészítőket (pl. egy téglalap alakú tükröt), míg a rusztikusabb hatást keltő Modena modellhez a gömbölyűbb formák (pl. kerek lámpák) fognak illeni.

A színek összehangolásával, valamint a formák vegyítésével így olyan enteriőrt hozhatunk létre, amely egyszerre harmóniát és élénkséget sugároz az otthonunkba látogatók számára.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.