Amennyi örömet tud okozni számunkra a macska, annyi veszéllyel járhat jelenléte egy bőrbútorral rendelkező lakásban. Házi kedvencünk könnyedén felsértheti a garnitúra anyagát, amelyhez nem is szükséges, hogy a cica szándékosan kaparni kezdje a bőrbútort. A kevésbé ellenálló anyagú garnitúra esetén már azzal is kárt okozhat, amennyiben többször végig gyalogol otthonunk féltve őrzött darabján.

Kívül tágasabb…?

Természetesen a legbiztosabb megoldás az lenne, hogyha a macskát egyáltalán nem is engednénk be a bőrbútorral egy helyiségbe. Nem biztos azonban, hogy az öntörvényű jószág jól fogja tűrni az általunk felállított korlátozásokat. Célszerűbb tehát olyan megoldást találnunk, amellyel gyorsabban és eredményesebben védhetjük meg bőrbútorunkat.

Használjunk illóolajokat!

Közismert, hogy néhány illattól tartózkodnak a macskák. A különböző illóolajok használata így igen hatásos és olcsó megoldásnak bizonyulhat a macska bőrbútortól való távol tartásában.

Mindössze pár száz forintért beszerezhetők a citrom-, narancs- vagy eukaliptusz olajok, amelyek fontos szerepet játszhatnak otthonunk kellemes légkörének megteremtésében is.

Igaz, hogy pár hét után a cicák megszokhatják az intenzív illatú készítményeket, így elképzelhető, hogy újra ragaszkodni fognak bőrbútorunk hívogató kényelméhez.

Alkalmazzuk az ősi módszereket!

Amennyiben csakis a macskával egy időben tartózkodunk a bőrbútoros helyiségben, akkor próbáljuk ki az ősi módszereket. Mivel a szobatigrisek utálják a vizet, ezért a vasaláshoz vagy a viráglocsoláshoz használt szórófejes flakonnal megtaníthatjuk rá őket, hogy lakásunk értékes darabaja bizony tabu számukra.

Ügyeljünk azonban rá, hogy a cicánkat, valamint a bőrbútorunkat se fröcsköljük túlságosan össze. Amíg egy hidegebb lakásban az összevizezett kisállat megfázhat, úgy a garnitúra finom anyagának sem tesz jót, hogyha túlbuzgóságunk következtében elázik.

Régi bőrbútorok esetében a legegyszerűbb megoldás, ha valamilyen takaróval fedjük le. Egy színpompás vagy otthonunk stílusához illő takaró ugyanis nem csökkenti jelentősen az ódon darab által nyújtott élvezeti értéket, ám cicánk kevésbé tehet kárt benne éles karmaival.

Jobb megelőzni, mint új bőrbútort venni!

Bármilyen megoldást is alkalmazzunk, érdemes elejét vennünk a bőrbútorral történő esetleges baleseteket. Célszerű tehát 2-3 hetes időközönként óvatosan levágnunk a macska karmainak tövét, amelyhez körömcsipeszt használhatunk.

Jó szolgálatot tehet továbbá a kisállat boltokban kapható úgynevezett kaparófa is, amelyet a karmuk koptatására használhatnak a puha talpú vadászok.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.