Részletesen bemutatjuk, hogyan zajlott egy már elhasználódott, szakadozott modern ülőgarnitúra felújítása. Részletesen kitérünk az ülőgarnitúra történetére, a felmerült igények megvalósítására, és magára a felújítás menetére, természetesen a végkifejlet bemutatásával.

Az ülőgarnitúra története

Skandináv, műbőrből készült ülőgarnitúra, amelynek a formája időtálló, mechanikája erős, és a szivacsok is megfelelő állapotban voltak.

A problémát a gyenge, kopott, rossz minőségű műbőr kárpit jelentette, ami teljesen elhasználódott az évek során.

A megrendelők szerették volna felújítani, de gazdaságosan, mivel az ülőgarnitúra alap ára nem volt drága. Ez az ülőgarnitúra típus még kapható újonnan is, de ezt a lehetőséget elvetették, mivel szerettek volna egy tartósabb, minőségibb, lehetőleg valódi bőrrel kárpitozott ülőgarnitúrát.

Felújítás előtti állapotfelmérés

A felmérés képek alapján történt, amelyeket email-ben juttatott el hozzánk a megrendelő. A csatolt leírás szerint a szivacsozás jó állapotban volt, kizárólag újrakárpitozásra volt szükség. Előzetesen kalkuláltunk árat eredeti bőrrel, és magas minőségű olasz műbőr kárpittal egyaránt.

Az ideális bútorbőr kárpit kiválasztása

A modern ülőgarnitúrához a bútorbőr típusát személyesen, a bemutatótermünkben választotta ki a megrendelő. Sokáig válogattunk a valódi bőrök között, mivel óriási kínálattal rendelkezünk, így rengeteg opció áll a megrendelőik számára, hogy megtalálhassák a megfelelő bőrtípust leendő ülőgarnitúráikhoz.

A valódi bőrből hasonló árra jött ki az áthúzás, mint az eredeti műbőrös üzleti ár volt. Már kezdett letisztulni a bőr végleges színe, amikor a megrendelőnk meglátta, hogy szőrös marhabőrből is hatalmas kínálattal rendelkezünk. Nagyon megtetszett neki ez a bőrtípus, mivel szerette a természetet és Ő maga is rendszeresen lovagolt.

A következő dilemmát az igényes marhaszőrök borsos ára jelentette. Mivel mindenképp az előre megadott költségkereten belül kellett maradnia az ülőgarnitúra felújítására szánt összegnek, ezért megnéztük, hogy egy tábla marhabőrből mely részeket tudnánk bekárpitozni úgy, hogy az látványos és egyben praktikus is legyen.

A fennmaradó részekhez pedig egy fekete, magas minőségű, nagyon puha viszont magas kopásállósággal rendelkező olasz prémium műbőrtípust javasoltunk.

Ennek a bőrtípusnak alacsonyabb az ára, amivel kompenzáltunk a szőrös marhabőr által megemelkedett költségeket.

Mivel minden egyes marhaszőr egyedi, és a megrendelő pedig ragaszkodott hozzá, hogy olyan marhaszőr kerüljön az ülőgarnitúrára, amelyben vannak fehér részek is. Ezért mikor Olaszországban jártunk bőrbeszerzésen, a megrendelő igényei alapján válogattunk a szóba jöhető marhaszőröket.

Képek és üzenetváltások után sikerült megtalálni a megrendelő elképzeléseihez tökéletesen passzoló marhaszőr típust.

Mivel sok maradékra lehetett számítani a marhaszőrből, ezért még két darab zsámoly kárpitozására is megbízást kaptunk, mely egy gyerekkori kedves emlék volt. Marhaszőrből lett a palástja és fekete műbőrből a teteje.

Felújítási költségek

Az ülőgarnitúra felújítási költségei tartani tudták, vagy csak nagyon minimálisan lépték túl az előre meghatározott keretet. A végeredmény nagyon látványosra sikerült, mondhatni egy teljesen új ülőgarnitúrát kapott a megrendelő.

Az ülőgarnitúra szép környezetbe került közel a természethez, egy új, modern stílusú házba, amelyhez tökéletesen illeszkedett az újrakomponált kanapé. Őszinte öröm látszódott a megrendelő arcán, amikor a helyre került az új ülőgarnitúra.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.