Ha olyan otthont szeretnénk, amely szinte hívogatja magához a látogatókat, akkor a mediterrán stílusjegyek alkalmazása tökéletes választásnak bizonyulhat.

Az ilyen lakások valósággal csábítanak a jóízű tereferékre, s valamennyi generáció számára harmonikus hangulatúnak hatnak. A mediterrán stílus által használt természetes anyagok okán pedig a bőrbútorok is beleférhetnek az enteriőrökbe, amelyek segítségével ezen irányzat elegánsabb arcát mutathatjuk meg az otthonunkba látogatóknak.

Ahány ország, annyi stílus…

Bár mindnyájunknak létezik elképzelése a mediterrán stílusról, korántsem olyan egyszerű azt megvalósítani. Egy ilyen lakásnak ugyanis külsőre is tükröznie kell a rá jellemző hamisítatlan stílusjegyeket.

Persze, akkor sem kell lemondanunk egy ilyen otthon megteremtéséről, hogyha nem elegáns vidéki villában lakunk.

A belső tér kialakításával ugyanis tökéletesen átadhatjuk a dél-európai életérzést, kiváltképp azért, mert a mediterrán stílusnak megannyi irányzata létezik.

Az olasz kisvárosok szűk sikátoraitól kezdve, a görög halászfaluk hangulatáig így a mediterrán stílusnak számos arcát megjeleníthetjük otthonunkban.

Minőség, hivalkodás nélkül

Persze, ha bőrbútor is szerepel a berendezési tárgyak között, akkor érdemesebb az olasz mediterrán irányzatot választanunk. Nem csak azért, mert az értékes garnitúrák egyik fellegvárának is Olaszország tekinthető, hanem, mert a bőrbútorok leginkább a talján irányzat által képviselt kifinomultságához illeszkednek

Bár a mediterrán stílusra jellemző a színgazdagság, legtöbb esetben a bézs vagy világosbarna színek szoktak dominálni. Pontosan emiatt, a bőrbútoroknál is inkább a sötétebb színű fekvő- és ülőalkalmatosságok a jellemzőek.

Maguk a garnitúrák strapabíróak és rusztikusak, amelyek a kiegészítőkkel együttesen tükrözik az ilyen enteriőrökre jellemző időtállóságot. Számos mediterrán otthonban általános a terméskő, valamint a fából készült nyílászárók használata is.

A terméskő, a fa, valamint a bőr hármas egységét figyelembe véve így ízlésesen kialakított enteriőrt teremthetünk.

Lakberendezés csak természetesen!

Mivel a stílust ihlető országok szó szerint kontinensünk naposabb oldalán helyezkednek el, ezért az ilyen otthonok lakói kedvelik a bőséges fényt. Az ideális mediterrán lakás valamennyi helyiségében találhatók ablakok, s a fény irányításával garantáltan befogadó és barátságos otthont teremthetünk.

A nap beengedése mellett pedig egyébként is engedjünk teret a bőrbútoroknak, illetve az egyéb kiegészítőknek.

Egy túlzsúfolt enteriőrrel ugyanis csak lerombolnánk otthonunkban azt a művészi szenvedélyt és szabadságot, amely a déli népek lakberendezését minden ízében fémjelzi.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.