Kétségtelen, hogy a virágok a legszebb kiegészítői eszköznek számítanak bőrbútorunkhoz. Bár a növények jellemzően nem a lakásdekoráció elsődleges részét képezik, ám üde színeikkel frissességet és pezsgést vihetnek a térbe. Megfelelő kiválasztásuk esetén ugyanis az általában a háttérben szerepeltetett színpompás vagy egyszerű zöld kiegészítők kiemelhetik bőrbútorunk szépségét.

Változatos dekorációk

Páratlan szépségű növényeink hatalmas előnye, hogy otthonunk bármely más berendezésénél vagy kiegészítőjénél gyorsabban változtathatók. Amíg ugyanis a bőrbútort hosszú évekre, netán évtizedekre előre vásároljuk, addig a szép növényeket akár hetenként is cserélhetjük.

A piacok és virágüzletek gazdag kínálatából pedig az egyszerű tulipántól a többméteres egzotikus virágokig megannyi növényfajta közül válogathatunk. Nézzük hát, hogy lakásunk értékes garnitúrájához milyen növényeket érdemes választunk.

Virággal vagy nélküle?

Habár a növények és bőrbútorok kapcsolata esetében rengeteg kombináció létezik, lakásunk természetes nagyköveteinek virágos vagy virágtalan változatának választása alapvető szereppel bírhat. Amíg ugyanis a klasszikus bőrbútorokhoz inkább a diszkrétebb virág nélküli fikuszok és bonszájak illenek, addig a modern garnitúrák esetén színes rózsákat és orchideákat használhatunk.

Figyeljünk oda az egyes növények méretére is! A termetesebb klasszikus darabok ugyanis szinte vonzzák a nagyobb növényeket, amelyek még közvetlenül a garnitúra közelében elhelyezve sem fogják csorbítani a bőrbútor tekintélyét.

Az általánosságban kisebb méretű modernebb garnitúráknál ugyanakkor a finomabb, nőiesebb növények választása ajánlott, amelyekkel nem elnyomjuk, hanem kiegészítjük a bőrbútor által teremtett atmoszférát.

Színhez színt!

Mivel a növények talán legfontosabb jellemzője a színük lesz, ezért olyan színű virágokat érdemes választanunk, amely jól illeszkedik bőrbútorunkhoz.

Amíg más dekorációk – párnák, fali díszek stb. – a kontraszthatással is jó eredményeket érhetünk el, addig a növények esetében nem érdemes olyan kiegészítőt választanunk, amely elütne a bőrbútor színétől.

Amennyiben tehát fehér bőrbútorunk van, akkor a mellette levő asztalon ízléses vázában elhelyezett néhány szál vörös rózsával romantikus hangulatot teremthetünk, míg egy sötétebb darabok esetén a páfrányok segítségével hangsúlyozhatjuk komolyságukat.

Lakásunk természetes nagyköveteivel így bőrbútorunkkal összhangban alakíthatunk ki olyan képet otthonunkról, amely az egységet és a harmóniát sugall látogatóink számára.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.