Ha nem félünk tőle, hogy otthonunkat igazán egyedinek és fényűzőnek mutassuk, akkor válasszuk a Glamour-stílust. Az ilyen enteriőrökkel olyan kompromisszumok nélküli luxust tükrözhetünk látogatóink számára, melyek sajátos jegyei miatt szertelenséget is fognak árasztani magukból.

A Glamour stílusú otthonnak is remek kiegészítői lehetnek ugyanakkor a bőrbútorok, hiszen az igényes garnitúrák bármely környezetben a luxust és az eleganciát testesítik meg.

Hedonizmus és liberalizmus

Manapság a „glamour” kifejezéssel – nyomtatott sajtótól a fotóművészetig – számos helyen találkozhatunk. A stílus nevének jelentése (ragyogás vagy káprázat) pedig jól mutatja, hogy milyen hatást érhetünk el vele azoknál, akik egy Glamour hangulatú otthonba lépnek.

Az eredeti Glamour-érzést az 1940-es évek hollywoodi luxusrezidenciái ihlették. Az enteriőr kialakítása egyszerre hordozza magán a gazdaság és az extravagancia jegyeit.

Mivel a stílus lényege a meglepetés, ezért otthonunk „Glamour” jellegét elsődlegesen az ötletesen elhelyezett kiegészítők határozhatják meg.

Bőrbútorunk szűkebb és tágabb értelemben vett környezetében érdemes minőségi és elegáns dekorációkat alkalmaznunk. Ilyen lehet például egy kézi csomózású perzsaszőnyeg, valamint a selyemből készült párnák is, ám a strasszok és a gyöngyök is a lakberendezés részét képezhetik.

A Glamour stílusú otthonokban gyakran jelenik meg az üvegfüggöny is, amely az irányzathoz méltó ragyogást kölcsönözhet a helyiségnek.

A csillogó kiegészítők mellett pedig nyugodtan alkalmazhatunk földig érő, hatalmas tükröket is, amellyel nem csak optikailag fogjuk megnövelni a bőrbútort magába fogadó teret, hanem a helyiségre jellemző káprázatos hatást is fokozhatjuk.

Öltöztessük fel lakásunkat!

Kétségtelen, hogy a Glamour otthonok karakteres és időnként meglepő hedonizmussal bírnak. A sajátos védjegyüknek tekinthető fényűzést éppen ezért a modern vagy minimalista bőrbútorok egészítik ki, amelyek teret engednek a hivalkodó kiegészítők alkalmazásának.

Mivel a Glamour otthonokban igen gyakori a fehér szín alkalmazása, ezért bőrbútorunk is nyugodtan lehet világos árnyalatú. Jellemzően, ehhez a stílushoz egy Monza vagy Padova bőrbútort választhatunk.

De a klasszikus garnitúrák esetében sem kell lemondanunk a Glamour-érzésről. Ebben az esetben azonban ügyeljünk rá, hogy az egyébként domináns bőrbútor nehogy másodlagos szerepbe kényszerüljön a szobában.

Ilyenkor bézs vagy fekete színek, valamint kőburkolatok használatával teremthetjük meg a Glamour egy „férfiasabb” változatát, s kápráztathatjuk el vele az otthonunkba látogatókat.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.