Bizonyára ismerős a régi mondás, hogy a jó bornak nem kell cégér. Legyen szó azonban bármely termékről, napjainkban ez az állítás egészen biztos, hogy nem állná meg a helyét.

A cégek közötti éles versenyt nézve ugyanis a jó marketing nagyon fontos az adott termék – így a bőrbútor – eladása szempontjából, amelyhez az adott garnitúra modell nevének megválasztása tökéletes kiindulópontként szolgálhat.

„Nomen est Omen”

Ha ugyanis egy olyan minőségi és tartós fogyasztási cikket tekintünk, mint a bőrbútor, akkor a jó elnevezésen nagyon is sok múlik.

A garnitúrák gyártóinak, illetve forgalmazóinak így olyan nevekre kell keresztelniük modelljeiket, amelyek egyszerre figyelem felkeltőek, valamint méltónak bizonyulnak a termékeik által képviselt kifinomultsághoz és eleganciához.

A stílusos névválasztásnak pedig azt a gondosságot is ki kell fejeznie, amely minden egyes minőségi bőrbútor készítését jellemzi.

Itália, tudnám bőrbútoraidat csodálni…

Habár a fenti cím a Babits Mihály egyik versének kissé szabados átköltését jelenti, tény, hogy az olaszok világelsőnek számítanak a bőrbútorok gyártása területén. Ami nem meglepő, hiszen a taljánokhoz számos értékes termék, valamint luxuscikkek gyártása és forgalma fűződik.

Se szeri, se száma ezért az olyan elnevezésnek, amelyek olasz város nevét viselik (pl. Modena, Róma, Milánó), ám a német, illetve a spanyol városok is büszkélkedhetnek azzal, hogy keresztszülei voltak egy-egy híresebb modellnek (pl. Köln).

Egyedi és királyi darabok

Olykor azonban az is előfordul, hogy a bőrbútor „fenséges” nevet kap. Persze, aki megtapasztalta egy „Rex” vagy „Royal” modell kényelmét, az pontosan tudja, hogy ezek a darabok busásan rászolgáltak erre a királyi címre.

Érdekesség, hogy akár egy gondolat-társítás is szolgálhat az elnevezés alapjául. Például a Luna nevezetű modell jelentése Hold, amely egyértelműen kapcsolódik az éjszaka fogalmához, és nem meglepő módon ez a modell leginkább fekete színben mutatós.

Ebből is látható, hogy milyen sokoldalú lehet a különböző bőrbútor modellek megnevezése, amellyel már kezdettől fogva igyekszenek megragadni potenciális vásárlóik figyelmét.

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.