Varázsoljunk Art Deco stílusú otthont bőrbútorok segítségével!

Egykoron a nagypolgári lét megtestesítői voltak, ma az élettel teli eleganciát szimbolizálják. Az Art Deco lakásokat gondos tervezés jellemzi, egy ilyen otthonba lépve pedig érezhetjük a körülöttünk levő tér vibrálását. Az utolérhetetlen hangulat kialakításában pedig a bőrbútorok is nagy szerepet játszhatnak, hiszen egyediségükkel, valamint stílusos megjelenésükkel jól illeszkednek a lakás sajátos enteriőrjébe.

Testet ölt az iparművészet

Az Art Deco 1920-as évekbeli megjelenésével forradalmat jelentett a művészetben így lakberendezésben is. A stílusirányzat létrejötte egybeesett az iparművészet születésével, ahogyan azt francia „art decoratis” neve is jól mutatja.

A bútorok készítésénél olyan új anyagok jelentek meg, mint a króm vagy éppen a műanyag. Ezeknek a matériáknak a segítségével könnyebb és ellenállóbb garnitúrákat hozhattak létre.

A sokféle anyagnak köszönhetően ugyanakkor nem csak a bútorok, hanem a bőrbútorok között is nagyszerű alkotások születhettek. A korábbiakban már bemutatott Barcelona-szék így szintén magán hordozza az Art Deco jegyeit.

Hangulatos harmónia

Az Art Deco akár egyfajta eklektikaként is felfogható, ám az eklektikus stílusnál jóval kötöttebb forma és színvilágot tudhat magáénak. Nagyfokú precizitás jellemzi, amelynek követésével könnyedén hangulatos otthont varázsolhatunk.

Mivel az Art Deco segítségével klasszikus és modern enteriőröket egyaránt kialakíthatunk, ezért a berendezési tárgyak terén is bőven van lehetőségünk a választásra. A formatervezett garnitúra ugyanakkor szinte kötelezőnek mondható az Art Deco esetében.

A klasszikus bőrbútorok közül így az íves formavilágú Diaz modell, míg a modern garnitúrák közül a krómozott lábakon álló Bari bőrbútor ajánlható. Ezek a modellek ugyanis az eleganciát és a luxust jelképezik, jól illeszkedve az Art Deco enteriőrbe.

Bőrbútorunk számára lehetőség szerint válasszunk világos színű huzatot, amellyel az egész helységben tágíthatjuk a teret, s megteremthetjük e stílusra jellemző hamisítatlan hangulatot.

Koncentráljunk a kiegészítőkre!

Természetesen ízlésesen kialakított otthon nem létezhet kiegészítők nélkül, amelyre az Art Deco esetében még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Mivel az Art Deco jellegzetes színei sokfélék lehetnek, így a garnitúrák és a kiegészítők kombinálásának csak a fantáziánk, meg az ízlésünk szabhat határt.

A vörös, fehér vagy éppen arany színeket így mind a bőrbútornál, mind pedig a kiegészítőknél egyaránt alkalmazhatjuk. A varázslatos légkört elsődlegesen a megfelelő világítótestek választásával teremthetjük meg.

Mivel az Art Deco számos stílusjegyében közvetlen elődjére, a szecesszióra támaszkodik, ezért jó hatású lehet az ilyen stílusú kiegészítők választása. A világos színű bőrbútorokhoz szépen illeszkednek a sötétebb formagazdag lámpák, amellyel nagyszerű kontrasztos hatást érhetünk el.

A berendezési tárgyak megfelelő egyensúlyának megteremtésével így járulhatunk hozzá az Art Deco legfőbb céljához: a célszerű és hangulatos otthon létrehozásához!

Felkeltettük érdeklődését?

Tudjon meg többet szolgáltatásainkról.

Ülőgarnitúra felújítás

Kárpitozott bútorok felújítása tetőtől talpig, kívül-belül

Ülőgarnitúra újrakárpitozás

Sérült bútorok teljes vagy részleges újrakárpitozása

Ülőgarnitúra gyártás

Új ülőgarnitúrák egyedi igények szerint, Önre szabva

Kárpitanyag nagykereskedelem

Magyarországon az egyik legnagyobb bőr, műbőr és szövet választék

Kérdéseit, észrevételeit várjuk elérhetőségeinken.